Maränger
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna hårt. Vispa i socker och bakpulver och 1/2 krm salt.
Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked.
Sätt in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängen stå i ugnen minst 3 1/2 timme, gärna över natten.
Sås
2 nektariner
3 passionsfrukter / 3 skivor melon
1 msk florsocker
Skålla, skala och kärna ur nektarinerna. Mixa fruktköttet till puré med en stavmixer. (Om man använder melon, mixa i ihop med nektarinerna.)
Halvera passionfrukten och skrapa ner kärnor och juice i purén. Smaksätt med florsocker.
Fyll maränggrottorna med bär (jordgubbar) och sås. Servera med grädde eller glass!
Ät och NJUT!
/Jenni
1 kommentar:
Mmmmm jag dräglar, kanske lite för tidigt att fixa till innan klockan blivit 9 en onsdagsmorgon! Tackar för receptet.
Skicka en kommentar