onsdag 20 januari 2010

Dalarna

I fredags åkte vi som sagt till Dalarna och närmare bestämt Bjursås som ligger mellan Falun och Rättvik.

Fredag:
Vi packade in oss i bilen vid 14.30 och började med att tanka, fylla på spolarvätska, sen skulle Andreas äta, sen skulle barnen äta och jag äta.. sen bajsade Indra sen var vi på väg. Då fick Andreas näsblod och spolarvätskan var slut och Isolde behövde kissa och jag med... och då hade vi inte hunnit längre än till Jönköping... Men sen gick det bättre. Eller bättre och bättre vet jag inte för då var det mörkt, och slaskigt av saltade vägar och en trasig spolarvätskebehållare... vilket innebar ingen sikt what so ever. Men fram kom vi till sist vid 22.30. Och då var vi möra. Det är påfrestande att köra under sådana förhållanden så klart. Men faktiskt påfrestande att sitta bredvid och spänna sig också. Men hur som helst så kom vi fram till sist hela och välbehållna. Vi packade in allt och fikade lite innan vi stupade i säng.

Lördag:

Efter frukosten gav vi oss ut en sväng. Det var pulkaåkning och skoteråkning som stod på agendan. Barnen tyckte det var roligt och vi vuxna hade också skoj i vinterlandskapet. Efter en härlig förmiddag ute gav vi oss in och eldade i kaminen och drack glögg och åt frallor. Härligt! Sen sov barnen som stockar och vi vuxna tog det lugnt en stund. På kvällen åt vi en supergod middag som värdparet tillagade och det hela avslutades med glass... så gott!

Söndag:
Planen var att gå ut och leka i snön, men istället gav vi oss av till ett outlet en mil bort och shoppade lite. Vi inhandlade ett par överdragsbyxor till Isolde, strumpor, trosor, linnen/klänningar, strumpbyxor, tights mm och hann även med lite lunch på ett kafé. Efter några timmar gav vi oss hem igen till Bjursås och barnen sov lite. Sen var det god middag igen och sen lite slappetid i soffan framför tv:n.

Måndag:
Värdparet jobbade så vi var ute en stund på förmiddagen och åkte lite pulka igen. Det är en perfekt pulkabacke från deras hus och ner till stora vägen och där åkte vi några åk. Sen packade vi in oss i bilen och åkte till Leksand för att möta upp Micke. Vi började med att handla mat på hans butik, Hemköp, för att sen äta lunch på en restaurang en bit bort. Jag åt en smaskig fisksoppa och de andra åt falukorv med potatis och stuvade morötter. Mätta och belåtna åkte vi till Leksands Knäckebrödsfabrik och handlade lite i deras butik. Därefter åkte vi hem och påbörjade middagen som stod på bordet när Micke och Sofie kom hem från jobbet. Sen packade vi ihop våra pinaler och lastade bilen så gott det gick.

Tisdag:
Avresa från Bjursås efter frukosten. En helvetes resa framför oss med en fortsatt trasig spolarvätskebehållare och slask på vägarna. Först stopp för tankning. Därefter stopp för att fylla på spolarvätska. Sen stopp för mellanmål och kissa och ännu mer spolarvätska. Sen stopp för spolarvätska igen. Och igen. Och sen var den slut och det var dax att köpa ny... till slut kom vi i alla fall fram till Bibbi och Willy utanför Tidaholm och de var så gulliga att de bjöd på mat när vi kom fram. Potatismos och pannbiff och sås (och jag fick fiskpinnar) som vi alla åt med stor aptit. Sen glass på det. Och sen kaffe och hembakt sockerkaka som avslutning... vi var så mätta och goa när vi åkte hemåt vid 18 tiden. Den sista biten gick lite bättre att köra men nu var det snöstorm istället, men åtminstone inget slaskt. Eller bara lite i alla fall. Men nu var det mörkt och vi har dåliga lysen på bilen så det var drygt denna sista etappen också. Men vid 8-tiden var vi i alla fall äntligen hemma och det är en ljuvlig känsla.

Borta bra men hemma BÄST!!!

/Jenni

Inga kommentarer: