Jag har precis lagat en smaskig viltgryta efter ett recept som jag fått från Ida. Det är så enkelt och så gott och får mig att tänka på barndomens svunna dagar då vi alltid åt renkött i parti och minut.
Receptet kommer här om någon blir sugen på att laga till grytan någon dag:
1 lök - finhackad
2 morötter - finskuren
olja
2 dl vatten
300 g quornstrimlor
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk enbär
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
lagerblad
Fräs morötter och lök i olja.
Slå på vatten och koka tills det är mjukt.
Fräs quorn med salt och peppar i olja.
Häll över i grytan.
Häll på grädde, till sätt buljongtärning, enbär, balsamvinäger och timjan.
Låt puttra några minuter.
Servera med pressad potatis eller kokt potatis.
/Jenni
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar