torsdag 11 mars 2010

Bullbagerskan

Just nu väntar fyra plåtar kanelbullar på att skjutsas in i ugnen.
När de är klara så kan jag förhoppningsvis fortsätta med mitt skållade rågbröd. Den första etappen av degen ligger på avkylning och så snart den är fingervarm så kan jag sätta igång och baka till den ordentligt. Gött.

Sen om jag orkar gör jag två filmjölkslimpor som är en klassiker och storfavorit i vårt hushåll.

Och vad klockan är när jag är klar vågar jag inte ens tänka på...

/Jenni

Ett litet tillägg kring baket:
Bullarna är klara och blev så klart hur goda som helst och ligger nu och styckfryses för att kunna plockas fram vid behov.
Filmjölkslimporna är precis klara och det doftar ljuvligt i hela huset.
Det skållade rågbrödet har jag valt att göra "the long way", dvs låta det stå över natten för att sätta fart i morgon bitti och således ha nygräddat bröd när mina gäster kommer!

1 kommentar:

Evelina sa...

Shit så dyra pelargoner du hittat! Har du kollat på bakker? Eller Tradera?