måndag 26 april 2010

Kolapaj

Oj oj oj vilken god kolapaj det här är.
Kruxet är att göra den lite i förväg, så det är inget man slänger ihop när gästern är på väg eller när man är störtsugen.

Du behöver:

1 burk kondenserad mjölk
8 digestivekex
50 g flytande margarin (men det går lika bra med smör som man smälter halvt i micron)
2 dl vaniljyoghurt (går lika bra med turkisk yoghurt med lite vaniljsocker i)
4 dl hallon (eller jordgubbar eller vad man nu vill ha)

Koka burken med kondenserad mjölk hel (dvs utan att öppna den) i 2 timmar.
Låt svalna.
Öppna burken.
Blanda krossade digestivekex med margarin/smör och bred ut i en form. Mitt tips är att ställa formen i frysen tills dess att du ska bre på kolasåsen (dvs två timmar senare ungefär).
Bred på kolasåsen när den har svalnat.
Bred på yoghurten innan servering.
Toppa med hallonen!

HUR GOD SOM HELST och varning för beroende!!!

/Jenni

3 kommentarer:

Evelina sa...

Mmm det lät gott! Bjuder du på den i sommar? ;P

Jenni sa...

Evelina, klart! Bara du påminner mig så!

magda sa...

Den där lät riktigt gott, måste man prova någon dag. Tack för du delar med dig av lite nya recept.
Hälsa familjen! Kram