I kväll har jag varit på en matlagningskurs med inriktning slow food.
För er som inte vet vad det innebär så kommer här en kort förklaring från Slow Food Värends hemsida:
Om Slow Food
Slow Food är en världsomspännande rörelse där matkultur i vid bemärkelse står i centrum. Gott, rent och rättvist är rörelsens tre ledord.
Gott - för att mat och dryck ska njutas, inte bara vara ett sätt att snabbt få näring.
Rent - för att mat och dryck inte ska innehålla en massa gifter och för att produktionen inte får skada miljön.
Rättvist – för att bra mat är en rättighet även för den som har mindre i plånboken och för att de som producerar mat och dryck ska ha drägliga arbets- och livsvillkor.
Vi var nio personer uppdelade på tre matlagningsteam som tillagade sex olika rätter från scratch och som vi sedan åt tillsammans.
Det som tillagades var följande:
Gulashsoppa med creme fraiche och bröd
Ryggbiff med champion-, rödlök-, haricot vertssallad
Nudelwok med kyckling och grönsaker
Bönsallad
Ceasarsallad med kyckling och bacon
Panini med gorgonzola och rödlök
Jag säger bara mmmmmmmMMMMMMmmmmmMMMMMM så gott!!!
Jag är nu huuuuur mätt som helst och fick dessutom med mig en lunchlåda hem!
/Jenni
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar